Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яніка Мерило про кібербезпеку в Україні: Особистий захист - це проблема кожного

Яніка Мерило прокоментувала стан кібербезпеки в Україні під час Міжнародної конференції ICCA Central European Chapter Summer Meeting «Безпека заходів ділового туризму», - передає кореспондент Гал-інфо.

«Особистий захист - це проблема кожного. Але попри те, нас має захищати держава через закон. Сьогодні під час зустрічі ми говорили, зокрема, про кіберзахист. Для цього потрібно, щоб держава створила належні умови, встановлювала стандарти відповідно до світових тенденцій. Також ми повинні чітко сформулювати бачення того, як в усіх сферах інтегруватись зі світом. Було би добре, якби знайшовся лідер, який міг би задати реформаторський напрямок, який мав би чітке розуміння того, у якому напрямку повинна рухатись Україна. Хочу нагадати, що в Україні була не одна кіберзагроза, яка в подальшому призводила до кібератак. Яскравим прикладом тому є всім відомий вірус, який йменували «Пєтя». Але чомусь ця атака не спонукає до активізації дій посадовців. Я вважаю, що закон про кіберохорону незвичайно важливий. Але, на жаль, коли його подали на ухвалу, він провалився у другому читанні. А це означає, що з того моменту потрібно чекати ще рік, щоб дати законопроекту другий шанс», - заявила Мерило.

У Львові говоритимуть про безпеку заходів ділового туризму

Довідка:

Яніка Мерило - політична та громадська діячка, фахівець з питань ангельських інвестицій та інформаційного суспільства. Радник міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, радник голови комітету закордонних справ Парламенту Естонії, експерт Агентства електронного урядування України. Громадянка Естонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ