Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Остап Доскіч спробував з'ясувати «небаланс» у рахунках львів'ян

Йдеться про рахунки за послуги, які надходять львів'янам від МКП «Львівводоканал» та ЛМКП «Львівобленерго», розповідає Остап Доскіч.

Вчора, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутат фракції «Європейська Солідарність» Остап Доскіч звернувся до заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк щодо тарифів на оплату послуг у багатоквартирних будинках Львова.

«До мене, як до депутата Львівської міської ради, через соціальні мережі звернулися львів'яни з проханням посприяти в отриманні інформації щодо рахунків за послуги від «Львівобленерго», які мешканці не змогли звірити, користуючись загальнодоступною інформацією на сайті підприємства. Люди просять пояснити їм чому при сплаті абонентської плати за обслуговування мереж, додатково стягується плата за «Витрати т/е на функціонування системи г/в» згідно тарифу 2657,78 грн/Гкал. Крім того, люди обурені, тому що на сайті немає показника «умовно-постійної частини  тарифу на теплову енергію» а саме 1,389 грн/Гкал/год., відповідно вони не можуть зрозуміти чи у рахунках помилки чи були прийняті нові тарифи».

За словами депутата, львів'ян також турбує питання, чи працює мерія над проблемою примусового забезпечення приладами обліку споживання води мешканців, які до цього часу їх не встановили.

«Є люди, які зловживають на цьому. Адже у час військового стану у квартирах може проживати різна кількість людей і рахувати тариф «по середньому», як стверджують мешканці - некоректно, бо платять за «небаланс» лише сумлінні платники. Часто у мою громадську приймальню телефонують люди з проханнями «пояснити,  що таке небаланс по гарячій воді», тощо. Саме тому я звернувся до профільної заступниці міського голови, аби люди отримали публічне роз'яснення", - додав Доскіч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ