Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Падіння російського літака можуть розслідувати кілька місяців, - президент Єгипту

Розслідування причин падіння російського літака в Єгипті може тривати кілька місяців. Про це сказав президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, повідомляєDW з посиланням на Reuters.

"Це складне питання і воно потребує провідних технологій та широкого розслідування, яке може тривати місяцями", - зауважив президент Єгипту.

Він також закликав дочекатися результатів розслідування.

"У таких випадках слід лишити це спеціалістам, щоб вони визначили причини падіння літака", - цитує ас-Сісі інформаційна агенція AFP.

Єгипетські аналітики у неділю, 1 листопада, почали розшифровку двох "чорних скриньок" із російського літака, що зазнав катастрофи на Синайському півострові напередодні. Вони зазначають, що розшифровка триватиме не один день.

Тим часом Слідчий комітет Росії проводить власне розслідування обставин падіння літака А321.

Як заявив голова відомства Володимир Маркін, комітет "перевірить усі можливі версії, що могли призвести до трагедії, в тому числі і версію про технічну несправність повітряного судна".

Як повідомлялося, бойовики, пов'язані з "Ісламською державою", взяли на себе відповідальність за нібито збиття пасажирського літака, що летів з Шарм-ель-Шейху до Санкт-Петербурга.

Експерти висловлюють сумніви щодо того, чи могли терористи збити лайнер на висоті понад 9000 метрів.

Як відомо, літак А321 розбився в ніч на 31 жовтня. На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24  - діти)  і 7 членів екіпажу. За даними єгипетської влади і російських дипломатів, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака перебували 4 громадянина України.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ