Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пам’ятки архітектури Львівщини переносять на електронну карту

На Львівщині всі дані про пам’ятки архітектури, а також їхні охоронні зони перенесуть на окремий шар Геоінформаційного порталу. Про це повідомили 24 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Наразі сканування наявної паперової документації триває в управлінні містобудівного кадастру департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА. 26 березня о 12.00 спеціалісти запрошують журналістів та всіх зацікавлених долучитися до zoom-конференції, де розкажуть про цей проєкт детальніше. 

Саме так департамент долучається до Європейського тижня цифрової грамотності, який триває в Україні і який проводить Міністерство цифрової трансформації України

Загалом на створення е-реєстру пам’яток в обласній програмі передбачено 100 тисяч гривень, а виконати всю роботу фахівці департаменту, разом із спеціалістами SoftPro, планують за два роки. Весь процес поділять на такі етапи:

  • Створення електронного реєстру паспортів об’єктів культурної спадщини,

  • Створення електронного реєстру зон охорони пам'яток, 

  • Нанесення охоронних зон (а також зон регулювання забудови, охоронюваного ландшафту та охорони археологічного культурного шару).

Користувачами е-реєстру, передбачається, будуть органи охорони культурної спадщини, органи місцевого самоврядування, органи архітектури та містобудування, нотаріуси, інвестори, архітектори, громадські пам’яткоохоронні організації та краєзнавці.

“Окремий кадастровий шар з нанесеними пам’ятками архітектури дозволить органам місцевої влади, районним та місцевим архітекторам керуватися відкритими даними при прийнятті рішень щодо дозволів на оренду/продаж земельних ділянок у межах населених пунктів. Ці дані також будуть корисні історикам, студентам, громадським активістам та пам'яткоохоронцям”, - каже начальник управління містобудівного кадастру та архітектури департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Юрій Сало.

Участь у Європейському тижні цифрової грамотності по-різному беруть усі регіони України та різні державні структури.

Усі охочі можуть взяти участь у Zoom-конференції на тему “Створення цифрової бази даних об'єктів культурної спадщини на території Львівської області”.

Посилання тут.

Індикатор: 838 0778 9913

Код доступу: 1111

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ