Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Папа Римський передав слова підтримки українському народові

Державний секретар Святого Престолу Кардинал П’єтро Паролін передав слова солідарності та підтримки Папи Римського Франциска всьому українському народові, повідомили в МЗС України.

Кардинал П’єтро Паролін, який перебуває в Україні з офіційним візитом, у ході зустрічі з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним 17 червня ц.р. також підкреслив, що Папа Римський Франциск продовжує надавати особливу увагу Україні та українському народу.

Павло Клімкін подякував за унікальну гуманітарну ініціативу Глави Католицької Церкви щодо благодійного збору 24 квітня ц.р. пожертв у всіх католицьких церквах Європи для допомоги Україні, яка ще раз підтвердила солідарність Святого Престолу з українським народом та стала потужним сигналом на підтримку нашої держави у вирішенні актуальних внутрішньо- та зовнішньополітичних викликів.

Сторони констатували важливість повного виконання Мінських домовленостей як основи мирного врегулювання ситуації на Донбасі, спричиненої російською агресією, а також обмінялися думками щодо ролі церковної дипломатії у збереженні миру, наголошуючи на беззаперечній важливості застосування гуманітарного підходу, повазі до переконань та цінностей як основи сучасного цивілізаційного розвитку.

Міністр П.Клімкін звернувся з проханням використати можливості Святого Престолу для звільнення незаконно утримуваних на території РФ громадян України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ