Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парламент підтримав законопроект Ярослава Дубневича щодо компенсації пільгових перевезень

Під час пленарного засідання у четвер Верховна Рада проголосувала за зміни до Держбюджету на 2016 рік, що передбачають компенсацію пільгових перевезень за рахунок субвенцій на суму 1 млн. 918 тис. гривень. Про це повідомила прес-служба депутата.

Проект закону, поданий напередодні на розгляд парламенту народним депутатом Ярославом Дубневичом, дозволить врегулювати питання фінансового забезпечення компенсацій за пільговий проїзд для окремих категорій громадян, що виникло після ухвалення Державного бюджету на 2016 рік.

«У В 2016 році Уряд вирішив перекласти проблему пільгового перевезення на місцеву владу, не давши всіх важелів для її вирішення. Тому більшість місцевих рад просто не мають змоги зі своїх бюджетів відшкодовувати витрати за пільгові перевезення окремих громадян - пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни, чорнобильців, дітей з багатодітних сімей, військових», - пояснює Ярослав Дубневич.

Нагадаємо, 8 лютого Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників рекомендувала перевізникам до 1 квітня у межах Львівської області перевозити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів. Як наслідок – три з чотирьох львівських перевізників відмовились перевозити безкоштовно інші групи пільговиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ