Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів майже на 100% переконана, що сьогодні буде підписано Універсал національної єдності й розширено парламентську більшість

Партія регіонів майже на 100% переконана, що сьогодні, 28 липня, буде підписано Універсал національної єдності і буде розширено парламентську більшість, — переконаний народний депутат, член фракції Партії регіонів у Верховній Раді Тарас Чорновіл, про це він заявив «Гал-info». Як прогнозує нардеп, під текстом Універсалу підпишуться всі політичні сили, окрім, звичайно, блоку Тимошенко.

 «Ми вже узгодили майже всі протиріччя у тексті Універсалу й погодили умови сторін переговорного процесу. Отож, переконаний, все йде до того, що буде розширено коаліцію», — розповів Андрій Шкіль.
 Поряд з тим, цілком можливо, що після підписання Універсалу, за словами нардепа, у парламенті існуватиме дві коаліції: антикризова, яка виконуватиме формальну роль, та реальна коаліція — регіонали, соціалісти і комуністи плюс «Наша Україна», — яка і формуватиме уряд і вирішуватиме всі основні питання.
 За словами Чорновола, Партія регіонів категорично проти створення нової коаліції вже без Комуністичної партії, у форматі «Наша Україна», ПР та СПУ.
 «Про ліквідацію антикризової коаліції і виключення будь-кого мови бути не може, це не порядно і ми на це не підемо, якими б райдужними не були майбутні дивіденди… хіба Комуністи самі б відмовилися від участі у коаліції», — наголосив Тарас Чорновіл.
 Як зазначив нардеп, в разі розширення коаліції, Віктор Янукович все одно залишиться основним претендентом на пост прем’єр-міністра і його кандидатура не викликає ні в кого жодних зауважень.
 Нагадаємо, сьогодні, 28 липня, буде продовжено „круглий стіл” Президента і лідерами парламентських фракцій, який розпочався вчора. На цьому „круглому столі” планують підписати «Універсал національної єдності».
 Поряд з тим, попри цілком сприятливу для себе ситуацію, Партія регіонів, як зазначив Тарас Чорновіл, все ж готова до розпуску парламенту і чергових виборів. Так, під час сьогоднішньої політради партії було прийнято рішення про створення  робочих груп з підготовки до виборів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ