Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів не сварилась з Тарасюком, тому не має права скаржитись до суду

Партія регіонів не є стороною у справі відставки міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, тому подавати касаційної скарги не може. Однією із сторін є Верховна Рада, тому інтереси парламенту може відстоювати його представник, а не регіонали.

 Про це у коментарі «Гал-info» зазначив народний депутат Антон Ружицький, коментуючи заяви представників Партії регіонів про те, що вони опротестовуватимуть рішення Шевченківського суду щодо призупинення рішення Верховної Ради України про відставку міністра закордонних справ.
«Рішення будь-якого суду приймається від імені усієї України і є обов’язковим для виконання. Почнемо з того, що Борис Тарасюк на сьогодні є легітимним міністром закордонних справ. Після того, як було призупинене рішення Верховної Ради, відновлений статус Тарасюка, який був до його прийняття. Тому вчорашній інцидент, коли міністра закордонних справ не впустили на засідання Кабінету Міністрів, є виявим правового нігілізму та авантюрною вказівкою згори, яка немає під собою правових основ», - сказав Антон Ружицький.
За його словами, після рішення Шевченківського районного суду навіть не потрібно було указу Президента для поновлення Бориса Тарасюка на посаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ