Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій назвав три головні успіхи на посаді спікера

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що за рік роботи вдалося виконати головні завдання, які він визначив при вступі на посаду глави парламенту. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Попри складний старт, Верховна Рада працює стабільно і, не побоюся цього слова, продуктивно. Звичайно, не в усіх сферах вдається проводити бажані реформи... І якщо ви питаєте про успіхи - всі закони з питання декомунізації, які мали бути прийняті в парламенті, були прийняті... Ми змогли провести це рішення і фактично позбавили мапу Україну від імен катів, які знищували Українську державу. Що стосується судової реформи, то ми зробили те, що здавалося неможливим", - сказав спікер.

Він зазначив, що у такому "розбурханому" парламенті змогли провести зміни до Конституції і потім ухвалили низку важливих кроків для судової реформи. Зокрема, йдеться про Вищу раду правосуддя.

"Судова реформа йде за тим планом, який ми затвердили ще рік тому", - підкреслив Парубій.

Щодо питань безпеки та оборони, то, за його словами, у Державному бюджеті на 2017 рік ще більше коштів було виділено на соціальний захист бійців та оборону, на допомогу фронту. "І це питання як було, так і залишається серед прерогатив", - наголосив спікер.

Тобто, резюмував він, по заявлених рік тому пріоритетах або завдання виконані (такі як декомунізація), а по таких, як судова реформа, йде робота та пройдено багато важливих етапів. Як наголосив Парубій, з питань підтримки армії, фронту робота йде постійно. Зокрема, питання фінансової підтримки армії, закон про Сили спеціальних операцій, спеціальний захист військовослужбовців та їхніх сімей були поставлені в порядок денний та підтримані.

Як відомо, Андрія Парубія було обрано Головою Верховної Ради 14 квітня 2016 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ