Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Паска: Я негативно оцінюю призначення в. о. начальника управління земельних ресурсів Львівщини і маю надію, що буде адекватна реакція Львівської облради

Голова фракції «Наша Україна» у Львівській обласній раді Олег Паска негативно оцінює призначення в. о. начальника управління земельних ресурсів у Львівській області Дмитра Завтура. Про це він повідомив у коментарі «Гал-info».
«Я вважаю, що таке призначення – негативний крок для області. Я мав можливість сьогодні перебувати з усіма головами фракцій у Львівській обласній раді на засіданні, де нам зачитували біографію нового виконувача обов’язків начальника обласного управління земельних ресурсів. У тій довідці про його біографію зазначалося, що він вчився в школі ФСБ у Москві. Тому я не думаю, що є нормальним кроком міняти КУНівця на людину, яка вчилася в школі ФСБ. Я маю надію, що найближчим часом буде жорстка адекватна реакція депутатського корпусу Львівської облради на таке призначення. Негативно його розцінюю», — зазначив Паска.
«Також стало відомо, що губернатора не ставили до відома про призначення нового начальника. А це вже виходить за межі чинного законодавства та моральних норм. Навіть якщо він в. о., то навіть суто із ввічливості могли передзвонити губернатору і повідомити. Цього не було зроблено. Також сьогодні депутати Львівської обласної ради ставили питання до людини, першого заступника Держкомзему, який його представляв, чи є зауваження до роботи Миколи Івановича Пшевлоцького. Зауважень не було. Наказ про призначення в. о. підписаний за згодою сторін, однак на запитання, чи писав Микола Іванович заяву на звільнення за власним бажанням та на прохання продемонструвати цю заяву, цього також не було зроблено. Заяви нам не показали. І якщо Микола Іванович не писав заяви на звільнення, а наказ підписано за згодою сторін, то це взагалі порушення чинного законодавства. Хоча він і є членом Блоку Юлії Тимошенко, але з такою біографією на Львівщині він не буде сприйнятим. Також у доповіді про його біографію ми не почули інформації, чи має він якесь відношення до земельних ресурсів. Інформації, що він працював у цій сфері та розбирається в ній, ми теж не почули. Уявіть собі ситуацію: якби депутата Львівської обласної ради призначили начальником управління земельних ресурсів Київської області. Це було б ненормально, хоча ми всі українці, але в такому випадку немає співпраці із обласною радою. І в цьому випадку співпраці із облрадою не буде. Я переконаний, що Львівщина занадто поважна область, щоб так із нами поводитися на призначеннях. Також зі слів депутатів облради-БЮТівців випливає, що вони не погоджували такого призначення. Тому в цій ситуації можна тільки поспівчувати: і тому чоловікові, якого призначено в. о. начальника обласного управління земельних ресурсів, і тим людям, яким доведеться пояснювати необхідність, корисність та ефективність такого призначення. Навіть в. о. Я і вся фракція «Наша Україна» не сприймає таких призначень, коли ідеться не про фаховість кандидатури, а про політичну доцільність. Також переконаний, у цьому випадку мала би бути реакція від СБУ: чому людина, яка була в школі ФСБ йде на державну посаду? СБУ мала б відреагувати, це теж питання до Служби безпеки України», — резюмував Паска.
Нагадаємо, сьогодні відбулося представлення нового начальника управління земельних ресурсів у Львівській області Дмитра Завтура.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ