Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет взяв участь у святкуванні 75-річчя Мустафи Джемілєва

13 листопада 2018 р. на запрошення Меджлісу кримськотатарського народу, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет взяв участь у святковому прийомі з нагоди 75-річчя Лідера кримськотатарського народу, Народного депутата України Мустафи Джемілєва. Про це інформують у прес-службі Київських єпархіальних відомостей.

Разом зі Святійшим владикою участь у прийнятті взяв Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній та архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Напередодні у Київській міськдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди ювілею Мустафи Джемілєва. Президент України Петро Порошенко особисто привітав ювіляра вручивши Орден Свободи.

Патріарх Філарет привітав незламного Мустафу Джемілєва з 75-річним ювілеєм і нагородив його Орденом святого Володимира Великого II ступеня.

На святкових заходах були також присутні: Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, представники української і кримськотатарської влади, громадських організацій, надзвичайні і повноважні посли, поважні гості.

Мустафа Джемілєв – політичний та громадський діяч СРСР і України кримськотатарського походження, один із провідників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політв'язень, Народний депутат України, з 20 серпня 2014 р. Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.

Київські єпархіальні відомості

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ