Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

PayPal веде з Нацбанком переговори про розширення сервісу в Україні

Найпоширеніша у світі електронна платіжна система думає над тим, як дозволяти українцям не лише витрачати, а й приймати платежі, - НВ.

PayPal разом із Національним банком України (НБУ) вивчать можливості для розширення свого платіжного сервісу в нашій країні. Про це НВ Бізнес повідомила голова департаменту комунікацій PayPal в РФ, Центральній і Східній Європі Галина Скаткіна.

«Ми дуже вдячні Національному банку України за те, що вони висловили готовність співпрацювати з PayPal», - зазначила вона. За її словами, PayPal «оцінює різні шляхи для покращення» своїх сервісів в Україні, хоча компанія не готова розповісти більше про свої майбутні плани. Те, що в Україні працює тільки можливість оплатити (Send Only), «не означає, що ми сприймаємо наші обов’язки перед споживачами легковажно», підкреслила представниця PayPal.

За її словами, компанія вже розширила нещодавно свій функціонал програми захисту покупців для українців, дозволивши їм у разі потреби вирішувати питання, пов'язані з придбаним товаром, упродовж 180 днів з моменту покупки (раніше - 45 днів). PayPal також надав українцям можливість користуватися згаданою програмою щодо нематеріальних покупок: електронних книг, авіаквитків, потокового відео, комп’ютерних ігор та різних онлайн-сервісів.

Представник НБУ неофіційно підтвердив НВ Бізнес те, що PayPal дещо змінив своє попереднє ставлення до України. Ця міжнародна платіжна система дійсно разом із НБУ почала вивчати бізнес-кейс по нашій країні, про що раніше навіть слухати не хотіла.

Поки що українці в PayPal можуть лише оплатити покупку (Send Only). Нацбанк веде з компанією переговори про те, щоби вона розширила перелік послуг і дозволила нашим співвітчизникам приймати платежі.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ