Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Педагоги-сепаратисти. Викладачі Київського педуніверситету закликали Росію «звільнити» Київ

У Київському педагогічному університеті імені М. Драгоманова спалахнув "сепаратистський" скандал. Блогери поширили фотографії сестер Інни та Ірини Ковальчук, які викладають у виші іноземні мови. На своїх сторінках у соцмережах жінки вихваляють бойовиків із Донбасу та закликають російську армію "звільнити" Київ від українського уряду.

Про це повідомило ТСН.

Сестри Ковальчук працюють на кафедрі іноземних мов: Інна викладачем, а Ірина аспірантом. Їхні колеги позицію дівчат знають, але погляди сестер нікого не бентежать.

Ректор вишу Андрущенко розмовляти про сестер-сепаратисток не став. За нього відповідав проректор із навчальної роботи. Він заявив, що аспірантка Ірина вже звільнена, а Інну чекає така сама доля 6 вересня – після голосування вченої ради.

"Я впевнений, що наші викладачі, маючи такі характеристики, не проголосують за таких викладачів", - заявив представник ректорату.

Крім того, скандал уже дійшов до міністра освіти Лілії Гриневич. Вона закликає звільняти таких лекторів негайно.

"Трудовий кодекс каже про те, що педагогічного працівника можна звільнити за аморальну поведінку. Значить трудові колективи і профспілки мають оцінити кожну окрему ситуацію і визначити – це моральна чи аморальна поведінка", - пояснила керівник Міносвіти.

Після скандалу у соціальних мережах вже ввечері дівчата змінили на своїх профілях прізвища. Тепер вони не Ковальчук, а Орехови і живуть начебто не в Києві, а десь у Росії.

Нагадаємо, в липні працівники кількох українських вишів брали участь у "10 Міжнародній науково-практичній конференції "Російська мова в полікультурному світі", що проходила в окупованому Криму.

Тоді київський національний педагогічний університет імені Драгоманова та Дніпропетровський національний університет засудили вчинки своїх працівників, які до того ж, з`їздили до Криму, не оформлюючи ні відгулів, ні відпустки, що є порушенням трудового законодавства, за яке передбачене звільнення з роботи.

У зв'язку із цим, МОН звернулось до СБУ і Генпрокуратуру з проханням дати належну правову оцінку цим діям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ