Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

Передача АРМА двох ТЕЦ Львівщини є обґрунтованою, - рішення суду

Апеляційний суд м. Києва 20 серпня 2018 року залишив у силі ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва про накладення арешту на майно ТОВ НВП «Енергія Новояворівськ» та передачу його в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це повідомили у АБУ.

Аналогічне рішення, зазначили у повідомленні, Апеляційний суд м. Києва ухвалив 1 серпня і щодо майна ТОВ «Енергія – Новий Розділ».

Таким чином, суд визнав аргументованою позицію детективів Національного антикорупційного бюро України, на переконання яких арешт та подальша передача в управління АРМА майна зазначених ТОВ забезпечить збереження майна двох ТЕЦ. Також цей крок унеможливить розкрадання природного газу на «Новояворівській ТЕЦ» та «Новороздольській ТЕЦ», власниками яких є зазначені суб’єкти господарювання.

Нагадуємо, що накладення арешту на майно двох ТЕЦ ініційовано детективами НАБУ в межах розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м. природного газу НАК «Нафтогаз України».

Зокрема, як встановило слідство, «Новояворівська ТЕЦ» та «Новороздольська ТЕЦ» отримували природний газ за пільговими цінами від НАК «Нафтогаз України» ніби для постачання тепла населенню, але в обсягах, що вдесятеро перевищували реальні потреби конкретних населених пунктів. В результаті цього державним інтересам завдано збитків на суму понад 1,4 млрд грн.

У січні 2018 року детективи НАБУ затримали та повідомили про підозру 5 особам: 4 посадовцям компаній-власниці ТЕЦ — ТзоВ «Енергія-Новий Роздол» та ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», та 1 фізичній особі, яка була їхнім «куратором» та наближеною особою до згаданих народних депутатів.

Під час спільного з Директором НАБУ прес-брифінгу 2 серпня, директор АРМА Антон Янчук повідомив, що права управління на ці два підприємства вже зареєстровано. Розпочаті консультації з зацікавленими фаховими органами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ