Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перевізники остерігаються, що Садовий хоче сфальсифікувати тендер

У Львові міська влада хоче сфальсифікувати конкурс на міські маршрутні перевезення, адже умов конкурсу на обслуговування міських маршрутів підприємствам досі не повідомили. У цьому переконані приватні перевізники. Про це пише "Вголос".

Зокрема, цього року закінчується дія договору компанії-перевізника «Фіакр-Львів» з міською радою на маршрутні перевезення. Однак підприємство висловлює сумніви у прозорості проведення нового конкурсу, до оголошення якого залишилися лічені місяці.

«Ми очікуємо на тендер на міські перевезення, однак умови конкурсу нам досі невідомі. Якщо ми завчасно не будемо інформовані, то просто не встигнемо підготуватися, – наголосив Степан Коцан, директор підприємства-перевізника «Фіакр-Львів». – Адже, щоб узяти участь у тендері, потрібно придбати нові автобуси, які відповідатимуть вимогам цього тендера. А для цього треба укласти договір з підприємством-виробником транспорту на постачання таких автобусів. Своєю чергою, підприємство вимагає передоплату на придбання транспорту. Всі ці ланки потребують багато часу».

Керівник компанії зауважив, що мерія неспроста відтерміновує оголошення умов тендера: «Складається враження, що хтось до конкурсу готується, а нам нічого не повідомляють».

Раніше Степан Коцан зазначав, що підприємство готове залучити власні та кредитні кошти на придбання якісного транспорту, якщо міська рада забезпечить прозорі правила тендера.

Також приватні перевізники підозрюють, що під приводом зміни транспортної схеми міста окремі пакети маршрутів буде підлаштовано під одного перевізника – комунальне АТП.       

Як повідомляли, фракція ВО «Свобода» у Львівській міськраді звернулася до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з вимогою не допустити повторної розтрати коштів на впровадження нової транспортної схеми Львова.

Нагадаємо, що з 1 січня 2012 року у Львові з ініціативи мера А. Садового запрацювала нова маршрутна мережа. Вона не тільки викликала хвилю обурення мешканців, а й не вирішила транспортну проблему міста. Зазначимо, що тоді мережу було розроблено за грантові кошти. Розмір гранту, який компанії «Луїс Бергер» надав Європейський банк реконструкції та розвитку для виконання цієї роботи, становив близько 540 тис. євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ