Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Бориславській громаді обговорюють питання пасажирських перевезень

У Бориславській громаді відбулась нарада щодо врегулювання проблематики пасажирських перевезень місцевих жителів. Про це повідомили 27 липня у пресслужбі ЛОВА.
Фото: Львівська ОВА

Через руйнування моста, частина жителів громади щоденно стикаються з проблемою доїзду.

Учасниками стали міський голова Ігор Яворський, начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький, перевізники, що обслуговують міські, приміські та міжміські маршрути, депутати Бориславської міської ради.

Послугою пасажирських перевезень щоденно користується значна частина жителів Бориславської громади.  І якщо жителі деяких мікрорайонів мають змогу безперешкодно проїжджати містом та сусідніми населеними пунктами, то жителі, які проживають в районах приватних житлових забудов, кожного дня стикаються з проблемою доїзду. 

Така ситуація виникла ще багато років тому, а основною причиною стало руйнування мосту по вул. Героїв ОУН-УПА. Тоді приміський та міжміський транспорт почав курсувати через усе місто, дублюючи рух міських маршрутів, тим самим витіснивши їх з вулично-шляхової мережі міста.

 «На жаль, після руйнування мосту на вулиці Героїв ОУН-УПА відбулися значні зміни в організації руху транспортних маршрутних засобів на території нашої громади. Як наслідок, ми маємо перенасичений маршрут через мікрорайон Коваліва, і навпаки – неефективне транспортне сполучення з мікрорайонами так званих малоповерхових житлових забудов.  Наш обов’язок – організувати якісне сполучення пасажирських перевезень на території всього міста, чітко розмежувати міські, міжміські та приміські маршрути й увідповіднювати їх згідно з чинним законодавством», – наголосив міський голова Ігор Яворський. 

Під час зустрічі обговорили питання щодо вирішення проблематики пасажирських перевезень у Бориславській громаді та розглянули шляхи якісного забезпечення транспортом загального користування всіх мікрорайонів міста. 

«Чинне законодавство чітко говорить про те, що місцями зупинки автобусів приміських маршрутів є виключно автостанції, а інші місця зупинок на території міста погоджує виконавчий орган міської ради. Якщо впорядкувати рух приміських та міжміських пасажирських перевезень, та відповідно організувати міські, то виникне невдоволення частини мешканців, що проживають у кварталах багатоповерхових житлових забудов. Жителям вулиць Коваліва, Володимира Великого, 600-річчя Борислава та іншим центральним справді зручно добиратися як по місту, так і в інші населені пункти. Але потрібно враховувати потреби мешканців інших мікрорайонів», - зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

За результатами зустрічі, міська влада та перевізники, які обслуговують міські, приміські та міжміські маршрути, спільно повинні напрацювати шляхи розв’язання проблеми транспортного сполучення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ