Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Зеленська закликала працедавців думати про повернення працівників після поранень

У Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю перша леді країни закликала кожного працедавця думати про повернення своїх працівників після поранень уже зараз – про повернення максимально комфортне, інклюзивне і безбар’єрне.
Фото зі сторінки Олени Зеленської

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук. 

"Робота – це не лише питання заробітку. Це самореалізація і відчуття потрібності суспільству, яких прагне кожен із нас. Ба більше, це право кожного, незалежно від фізичних і ментальних відмінностей. Право на працю та життя без перешкод – фізичних, моральних, соціальних. Ось про що сьогоднішня дата. І ось якими мають бути всі інші наші дні", – ідеться у дописі.

Перша леді розповіла історії кількох чоловіків, які повернувшись з фронду, зіштовхнулись з новими труднощами на роботі: чи то фізичними, чи моральними. 

Поранення і контузія змінили життя Олега. До фронту він працював монтером залізничної колії, але тепер ця робота для нього заважка.

Електромеханік Віталій звикає до протеза гомілки. Повернення до звичної праці може йому нашкодити, але працювати дуже хочеться.

Петро – складач поїздів, особливо відповідальна посада. Але після фронту виникли проблеми з ментальним здоров’ям.

"Це реальні історії співробітників «Укрзалізниці», які повертаються до цивільного життя інакшими – з «інакшим» тілом і унікальним досвідом. 

Отже, їхня праця і робочі умови також стануть інакшими – УЗ вже шукає для них нові можливості у межах проєкту «Інклюзивна залізниця». Адже у лавах ЗСУ нині – десять тисяч залізничників, і треба подумати про мирну працю для них уже зараз" зазначила Олена Зеленська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ