Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Першим курортом національного значення на Львівщині став Моршин

Мінеральні природні лікувальні води Моршинського родовища унікальні
фото з сайту Карпати Круїз

Депутати Верховної Ради України проголосували за законопроект про визнання Моршина курортом державного значення.

Про це у фейсбуці повідомив Моршинський міський голова Руслан Ільницький.

Це визначна подія для Львівщини, адже Моршин став першим курортом державного значення у нашій області. Питання про надання йому такого статусу Львівська ОДА підняла понад 4,5 роки тому та послідовно відстоювала впродовж усього цього часу.

«Мінеральні природні лікувальні води Моршинського родовища унікальні. У порівнянні з мінеральними водами європейських країн, які за хімічним складом близькі до Моршинської ропи, води з Моршина мають у кілька разів більшу мінералізацію!» - стверджує Ільницький.

Моршин є чудовим місцем для оздоровлення, реабілітації та відпочинку. Але курорт потребує залучення інвесторів для того, щоб оживити інфраструктуру санаторно-курортного і відпочинкового комплексу для надання першокласного сервісу.

Окрім Моршина, на Львівщині є інші курорти, які претендують на статус курортів державного значення. Наприклад, Трускавець. Ще у 2021 році звернулися в Державне агентство розвитку туризму з клопотанням щодо оголошення природної території Трускавця курортною територією державного значення. Зараз доопрацьовують картографічні матеріали з визначення меж та шукають необхідні документи в архівах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ