Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Моршині з'явився притулок для жінок та дітей, що постраждали від домашнього насильства

Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
1/2
Заклад розрахований на 24 ліжкомісця та облаштований усім необхідним для проживання жінок з дітьми та без.

У Моршині відкрили притулок, куди можуть звертатися жінки, які постраждали від домашнього насильства. Тут надаватимуть комплексну соціально-психологічну, медичну, первинну юридичну допомогу, а також інформаційні послуги постраждалим.

Загальна площа будівлі складає – 460,214 м². Заклад розрахований на 24 ліжкомісця, проживання у закладі буде безкоштовним та може тривати до 90 днів.

«Усі, хто стикнувся з проблемою домашнього насильства мають знати, що є люди, організації, готові їм допомогти. Страх за своє майбутнє не має бути причиною залишатись поряд з кривдником. Ми працюємо над розширенням мережі спеціалізованих служб в області, тим самим закликаємо постраждалих не мовчати про насильство, а звертатись за фаховою допомогою», - наголосив т.в.о. директора департаменту соціального захисту Роман Андрес.

До складу Моршинської громади входять 14 населених пунктів. Чисельність населення Моршина складає майже 6 тисяч людей, а територіальної громади  –  трохи більше ніж 14 тисяч.

Загалом, упродовж 2022 року до уповноважених органів області надійшло 17316 звернень щодо насильства, з яких понад 14 тисяч – жінки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ