Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під час першого туру виборів виборці Львівщини написали 20 тис. заяв про помилки у списках

До виборчих дільниць надходять уточнені списки виборців зі змінами, що були внесені в день голосування. Про це сьогодні, 3 лютого, під час засідання прес-клубу Львівський вибір-2010 повідомила виконавчий директор Львівської обласної громадської організації Комітету виборців України Оксана Дащаківська.

 

Оксана Дащаківська каже, що спершу у неї були оптимістичні очікування щодо списків, однак вони не справдилися. Багато виборців, які проголосували у першому турі, не можуть знайти себе у списках для голосування в другому турі, або ж були внесені за іншою адресою, з неточними персональними даними.

 

Відтак, відповідальність на присутність у списку виборців знову ж таки лягає на самих виборців. Як наголосила Оксана Дащаківська, найкраще краще самому прийти і перевірити свої дані заздалегідь.

 

Водночас начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Львівської облдержадміністрації Федір Алєйніков запевнив, що реєстр виборців готовий на 99 %. Він каже, що формуватися реєстр почав на основі списків, які застосовувалися на парламентських виборах 2006-го року. Відтоді до них щоквартально, на основі інформації, отриманої у відповідних органів, вносилися зміни.

 

Алейніков повідомив, що під час першого туру виборів надійшло близько 20 тисяч заяв він осіб, які не виявили себе у списках або ж виявили неточності в персональних даних. В день голосування, 17 січня, до держреєстру надійшло 10 запитів на невключення в списки. Водночас суди приймали і оперативно розглядали десятки заяв від виборців, які через відсутність у списках були позбавлені права проголосувати.

 

Водночас Алейніков зауважив: якщо виборець досі не отримав запрошення прийти на виборчу дільницю, це може бути сигналом про відсутність у списку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ