Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під Генконсульством у Львові пікетувальники спорудили „берлінську стіну”

Представники ГП „Пора” спорудили під будівлею Генконсульства Республіки Польща у Львові так звану берлінську стіну та проводять пікетування консульства. Символічна берлінська стіна являє собою інсталяцію зі стендів, на яких написано гасла „Ні новій берлінській стіні”, „Спрощений перетин кордону???”, та двох прикордонних стовпів з написами „Польща” та „Україна”, які обвиті колючим дротом.
Через пікетування вхід у консульство заблоковано. Представники консульства ніяк не коментують пікетування і не виходять з будинку до пікетувальників та людей, що хочуть здати документи. Деякі люди обурюються, що через пікетування пористами їх не пускають до консульства, а частина бере участь у пікетуванні та дискусії.
Під будинком зібралося близько 50 осіб із символікою „Пори” та орієнтовно 300 мешканців прикордонних районів. Правоохоронці та охорона консульства стежать за порядком.
Пікетувальники вимагають підписати угоду про малий прикордонний рух, ратифікувати угоду про спрощення візового режиму і довести її до виконання. Від обласної влади вимагають розробити програму альтернативних заходів з проведення торгівлі з Польщею з тим, щоб забезпечити мешканців прикордонних районів іншими способами заробітку, крім торгівлі з Польщею. Пікетувальники викликають Генконсула, щоб дав компетентні відповіді, чому такі довгі черги під консульством. Також вони листами та через Інтернет звертаються до нього та президента Польщі, щоб вирішити кризову ситуацію.
Нагадаємо, 11-12 січня на пунктах перетину кордону з  Польщею у Львівській області відбувалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців "Пори", котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону та при видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року.
Сьогодні у Львові має відбутися нарада за участю представників обласної влади, Генконсула та представників МЗС щодо урегулювання ситуації на українсько-польському кордоні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ