Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До наметового містечка, що біля Ратуші, приєднались перевізники

Львівські перевізники приєдналися до акції протесту під Ратушею. Як повідомив 26 вересня під час брифінгу голова Вільної профспілки пасажирських перевізників Ігор Сеник, через те, що перевізники не можуть знайти порозуміння з владою Львова, вони приєднуються до акції протесту бійців АТО на площі перед Ратушею.

«Ми провели мирну акцію протесту. Ми стукалися у всі двері, робили круглі столи. На сесії нас проігнорували, і ми зрозуміли, якщо ми далі нічого не робитимемо, то нас не почують. Ми маємо намір стояти поки нас не почують», - сказав він.

За його словами, вимога перевізників - врегулювання перевезення пільгової категорії населення.

«У Львові орієнтовна кількість пільговиків коливається від 300 тис. до 350 тис. осіб, тобто половина міста їздить безплатно. Їздить на наших руках, бо ми вдень їздимо, а вночі ремонтуємо транспорт», - сказав Ігор Сеник.

За його словами, сума виплат компенсації перевізникам мала би становити 120 млн грн..

Своєю чергою керівник міського юридичного управління Гелена Пайонкевич прокоментувала ситуацію, що склалась із деякими перевізниками у Львові.

«Так, перевізники висували три вимоги до міста: врегулювати кількість пільговиків у транспорті, розпустити конкурсний комітет із перевезення пасажирів та ввести представників від Вільних профспілок до складу нового конкурсного комітету.

За словами Гелени Пайонкевич, перша вимога не є в компетенції міської влади, адже надання пільг регулюється законодавством України. «Кількість пільговиків та спосіб надання пільг передбачені законами України. Місто одноразово пішло на крок із обмеження часу перевезення пільговиків. Це було приблизно 2 роки тому, коли відбувся різкий стрибок цін на паливно-мастильні матеріали, щоб не підвищувати тарифи на перевезення. Ті самі колеги, які нині організовують акцію протесту, організовували й акцію протесту пільговиків під міською радою з вимогою скасувати це рішення», – відзначила вона.

Щодо другої та третьої вимог, то місто має намір найближчим часом сформувати новий конкурсний комітет, а також рекомендувати ввести туди представника від вільних профспілок.

«Розпускати конкурсний комітет, як на мене, сенсу немає, тому що він зараз не діє. У нас закінчується термін угод, укладених з перевізниками. Буде новий конкурс, буде сформовано новий конкурсний комітет. Згідно з вимогами чинних нормативних актів, у складі конкурсного комітету має бути певний відсоток представників громадськості та представників державних органів, які здійснюють регулювання у сфері транспорту. Питання наявності представника від вільних профспілок у складі конкурсного комітету, як на мене, жодних застережень ні в кого не викличе. Ми будемо рекомендувати управлінню транспорту при затвердженні складу конкурсного комітету до цих вимог прислухатись», – додала Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ