Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підсумки розслідування по МН17: Пасажири не страждали

У Нідерландах на авіабазі Гілзе-Райен (Gilze-Rijen) почалось оприлюднення результатів техічного розслідування катастрофи рейсу МН17 Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у липні 2014-го.

14.11 За кілька хвилин почнеться презентація підсумків звіту. Журналістам заборонили робити фото з прес-конференції.

14:07 На нідерландському ТВ йде пряма трансляція з місця оголошення звіту по МН17.

13.52 Тьїббе Юстра, голова Ради безпеки Нідерландів, сарксатично прокоментувавзаяву російських зброярів Алмаз-Антей, які начебто знайшли докази невиновності Росії, пише Guardian. "Це завжди так особливо, коли люди заздалегідь не погоджуються зі звітом, який ще не опублікований", сказав чиновник.  

13:40. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що трагедія Боїнгу - "спланована російськими спецслужбами операція зі збивання серійного літака Малайзійських авіаліній МН17".

13.32 Журналістка BBC Анна Голіґен повідомила, що шрапнель з ракети Буку знайшли у тілах екіпажу. Станом на 13:32 перші копії звіту почали роздавати присутнім.

Родичам жертв трагедії повідомили, що літак був збитий ракетою з комплексу Бук. За вердиктом розслідування, зроблений у РФ Бук випустив ракету земля-повітря, шрапнель якої знайшли у кабіні. Усі втратили свідомість миттєво.

13.12 Кузен загиблої у МН17 жінки підтверидив цю інформацію. Роббі Елерс уточнив, що про це членам сімей жертв розповіли на спеціальній зустрічі у четвер, пише АР. Він розповів, що після слів голови Ради безпеки Нідерландів Тьїббе Юстра про підсумки розслідування, у залі "запанувала мертва тиша".

Сім’ям також сказали, що пасажири літака "не страждали".

 

Висновки міжнародного розслідування - звіт про технічні причини катастрофи літака - почали оголошувати у вівторок, о 13:15 за Києвом у Нідерландах.

***

Літак Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам - ​​Куала - Лумпур), було збито 17 липня 2014 поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі, хто перебував на борту - 298 осіб. Тіла загиблих з місця аварії доставляли на поїзді до Харкова, потім транспортували літаками в Нідерланди.

Основну частину уламків з місця аварії вивезли в 2014 році. Імовірно, звіт про розслідування аварії літака Нідерланди опублікують 13 жовтня.

За даними представників української влади, а також кількох незалежних досліджень, літак збили з територій донецьких бойовиків за допомогою зенітногоракетного комплексу Бук, переданого їм Росією. Росія неодноразово заперечувала свою причетність до авіакатастрофи, пропонуючи різні версії вини України.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ