Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Підземелля Домініканського монастиря знову відкриють для відвідувачів

У Львівському музеї історії релігії для відвідувачів знову відкриють підземелля колишнього Домініканського монастиря.

Вже цієї суботи, 4 липня, львів’ян і гостей міста запрошують відчути подих цих таємничих приміщень, в яких молилася княгиня Констанція і відбувала покарання польська красуня Гальшка Острозька.

Монах, який молиться до чудотворної ікони Богородиці Провідниці (Одигітрії).

Експозиція підземелля представлена на банерах, з яких відвідувачі зможуть дізнатися історію заснування Домініканського ордену, про постать Домініка, відомих теологів-домініканців. Про втрачені святині Львова розповість мультимедійна презентація, на якій можна побачити і пізнати про святині, які не збереглися, або ж були знищені нацистами під час II світової війни. Вартий уваги дерев’яний водогін XVIII століття, віднайдений у внутрішньому дворику Музею під час ремонтно-будівельних робіт. Цікавою є фігура монаха, який молиться до чудотворної ікони Богородиці Провідниці (Одигітрії). У підземеллі знаходиться і найстаріший прангер (стовп ганьби) у Львові.

Банерна експозиція підземелля

В одній із підземних кімнат виставили постійну експозицію «Легенди. Живопис на склі». Це погляд сучасної львівської художниці Наталії Курій-Максимів на легенди про чотири місцеві храми різних громад.

Дерев'яний водогін

Отож, містика, загадкова атмосфера, цікаві історії і неймовірні відчуття чекають охочих побувати у таємничих лабіринтах підземелля Домініканського монастиря.

Олена Малюга, науковий співробітник ЛМІР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ