Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пікетувальники не дочекалися завершення судового засідання Калинюка проти Лясковської

Кілька активістів ВО „Свобода” та УНП сьогодні пікетували Галицький районний суд, де відбувається слухання позову першого секретаря ЛОК КПУ Олександра Калинюка до депутата Львівської міськради від УНП Віри Лясковської. Пікетувальники розгорнули партійні прапори, а також плакати з гаслами: „Вимагаємо заборонити комуністичну партію”, „Віра Лясковська – ми з Вами”, „Комуністи – покайтеся!” та „Вимагаємо суду над комуністами”. Проте вже за годину пікетувальників біля приміщення суду не було.
Олександр Калинюк приніс на судове засідання листи з Державного архіву Львівської області, адресовані Шептицькому, – документи, пов’язані з діяльністю НКВД. Він звернувся до суду з клопотанням, щоб ці листи розглянув суд, а також попросив розглянути інтерв’ю, опубліковане у «Львівській газеті» за 13 листопада цього року під назвою «Для Калинюка справа є програшною».
Ірина Калинець, яка є третьою стороною в судовому засіданні, говорить про те, що листи з архіву могли бути незаконним методом отримані, адже для того, щоб отримати такі листи, потрібно клопотання суду.
У ході суду Віра Лясковська відповідала на запитання Калинюка щодо того, що вона його публічно обізвала «енкаведистом», наводила аргументи, прочитавши листа, який Калинюк писав до Буняка про відведення території, аби на ній поставити пам’ятник колишнім бійцям НКВС. Калинюк це заперечив і сказав, що Лясковська не відповідає на його запитання. Наразі судове засідання триває.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ