Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Пілот Ferrari Себастьян Феттель переміг у Сінгапурі

Пілот Ferrari Себастьян Феттель переміг у Сінгапурі, тоді як лідер сезону Люїс Хемілтон зійшов з дистанції. - f1-ukraine.

Старт гонки видався спокійним і паритетним: у першій сімці не відбулося жодних змін.

Проблеми з процедурою старту виникли у Макса Ферстаппена. Механіки зуміли доставити в бокси застиглу STR10 і перезапустили двигун, однак голландець вже поступався лідерові коло.

Також багато позицій програв Ромен Грожан. Пілотові Lotus насилу вдалося об'їхати заглохнувшу машину Ферстаппена, за яким він стояв на стартовій решітці. Ця невдача коштувала французу трьох місць.

Перший інцидент в гонці стався на 13-му колі, коли відразу після виїзду з піт-лейн Феліпе Масса зіштохнувчя з Ніко Хюлькенбергом. Німець відразу ж вибув з гонки, а от Масса продовжив боротьбу, але, як виявилося пізніше, ненадовго.

У результаті появи на трасі віртуальної машини безпеки Квят програв дві позиції, поступившись гонщикам Mercedes, а головним щасливчиком виявився Феліпе Наср, що злетів на дев'яте місце.

Незабаром стюарди зрозуміли, що на гоночному полотні залишилося занадто багато уламків, і в справу вступив вже реальний сейфті-кар.

На рестарт, що відбувся на 18-му колі, механічна проблема спіткала Карлоса Сайнса і він відкотився на 18-е місце. Він був попереду тільки свого напарника по команді, який зміг повернутись в одне коло з Феттелем.

Крім невдачі Сайнса на рестарті обійшлося без пригод, і всі зберегли свої місця.

На 26-му колі Хемілтон втратив потужність і пропустив вперед себе Росберга, Квята і Боттас. Падіння Льюїса тривало ще вісім кіл, поки команда в кінці кінців не вирішила зберегти мотор британця.

На 31-му колі Williams попросила Масу завчасно закінчити боротьбу з причини проблем з коробкою передач.

Через три кола після цього достроково завершив Гран Прі Сінгапуру і Фернандо Алонсо, який перебував на момент сходу в очковій зоні. Іспанця також підвела поломка КП.

На 37-му колі один з уболівальників вирішив прогулятися по нічній трасі в другому секторі, через що вдруге з'явилася машина безпеки. Думається, Феттель був дуже не радий такому розвитку подій, так як його гандикап від Ріккардо знову нівелювався.

Після другого рестарту шанси на очки втратив Дженсон Баттон: у битві з Пастором Мальдонадо британець пошкодив переднє антикрило і відкотився за межі топ-десятки, а за вісім кіл до кінця McLaren покликала чемпіона світу в бокси, щоб зберегти коробку передач.

Героїчний прорив вийшов у дуету з Toro Rosso: після першого рестарту Сайнс і Ферстаппен замикали протокол, але невдачі інших і вдалий збіг обставин дозволив гонщикам Франца Тоста увійти в очкову зону.

Останні десять кіл насиченою на інциденти гонки пройшли спокійно, і в усьому цьому хаосі Себастьян Феттель впевнено довів справу до підсумкової перемоги.

За ним фінішували Ріккардо і Райкконен. Таким чином, на прес-конференцію прийдуть всі ті ж пілоти, які брали участь в ній після кваліфікації.

Четверте місце дісталося Росбергу, а п'ятий картатий прапор побачив Вальттері Боттас.

Квят напевно розраховував на набагато більш успішну гонку. Шоста позиція в офіційному протоколі пов'язана із затримками на піт-стопах і невдалими моментами заїздів на зміну шин.

За Данилом фінішували Серхіо Перес, Макс Ферстаппен і Карлос Сайнс. За кілька кіл до кінця гонки Наср обійшов Грожана в боротьбі за десяте місце. У підсумку француз і зовсім не завершив Гран Прі через проблеми з технікою.

Ми стали свідками найтривалішою гонки сезону, а сход Хемілтона зберіг інтригу в битві за загальний залік, де сьогодні набрали хороші бали Росберг і Феттель.

f1-ukraine

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ