Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після перемоги ІТ-галузь стане ще потужнішою, – топменеджер GlobalLogic

З початку повномасштабного вторгнення ІТ-галузь відчула, як змінився ІТ-ринок та зіштовхнулась з невідомими до того проблемами. Утім, після перемоги на галузь чекає ще більший ріст і розвиток.

Про це розповів Ігор Косів, молодший віце-президент міжнародної компанії GlobalLogic, під час брифінгу у медіацентрі “Україна” у п’ятницю, 26 серпня. 

За словами Ігоря Косіва, вітчизняні ІТ-підприємства з початку війни відчули скруту, і тому значна частина вирішили релокуватись на захід України. Також близько 2-3% ІТ-консультантів стали на захист країни.  

Утім бізнес ІТ-технологій продовжує розвиватись, і за час війни компанії GlobalLogic вдалось ще трохи вирости завдяки підтримці міжнародних компаній, відзначає фахівець. 

Нова програма від уряду "Є-відрядження", яка стартує з вересня і дозволить юридичним особам та підприємцям виїхати за кордон, допоможе українським айтівцям потрапити в Європу, але не в США зважаючи на короткий термін виїзду. Ігор Косів додає, що державі вартувало б забезпечити можливість бронювання ІТ-працівників, адже “війну виграє армія, але війна також пробує економіки”. 

З 24-го лютого компанія GlobalLogic надіслала більше 500 млн гривень на Збройні Сили України та різноманітні гуманітарні акції з допомоги ВПО та всім, хто постраждав від війни. 

Молодший віце-президент компанії каже, що після всіх викликів, з якими ІТ-галузь зіштовхнувся за останні пів року, після перемоги України вона стане ще сильнішою:

“Я думаю, що ІТ-галузь стане потужнішою. Ми довели всьому світу, що попри війну, ми можемо надавати сервіс. Ми можемо робити достатньо, надійно, якісно і вчасно. Як індустрія ми вистояли і показали, що є сильними. Надалі ми будемо ставати лише сильнішими”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ