Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пітко домагатиметься в облради виділити гроші на завершення пам’ятника Бандері

Через непрофесійність обласного управління капітального будівництва, гальмується спорудження комплексу пам’ятника Степану Бандері у Львові. У цьому переконаний депутат обласної ради, голова ЛОО партії «За Україну!» Ярослав Пітко, – повідомила прес-служба ЛОО «За Україну!».

За його словами, управління не забезпечило вчасне виготовлення кошторисної документації та контроль за графіком виконання робіт. «Як результат - будівництво пам’ятника триває більше п’яти років. За цей час вартість робіт зросла у  понад три рази», - каже Ярослав Пітко.

 

 «Відтак, депутатська група „За Україну” Львівської обласної ради буде вимагати виділення коштів на завершення пам’ятника у повному обсязі», - наголошує депутат.

 

Нагадаємо, що у Львові пам’ятник Степану Бандері будується з 2002 року. 13 жовтня 2007 року, напередодні святкування 65-річчя створення Української Повстанської Армії, відкрили саму скульптуру пам'ятника Бандері. А вже 1 січня 2009 року,  до 100-річчя з Дня народження провідника ОУН,  обіцяли завершити  весь комплекс Стели української державності. Ансамбль на площі Кропивницкого мав виглядати так: попереду чотириметрова бронзова скульптура Степана Бандери , за нею - тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізуватиме певний час українській державності. Перша опора - Княжа пора, друга - час козацтва, третя - період Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, четверта - сучасний час незалежності України.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ