Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Південна Корея попереджає про безпрецедентну відповідь на ядерне випробування Північної Кореї

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль попередив про безпрецедентну спільну відповідь із союзниками, якщо Північна Корея проведе ядерне випробування.

Президент Південної Кореї також закликав Китай допомогти відмовити Північ від продовження заборонених розробок ядерної зброї та ракет, пише Reuters.

У широкомасштабному інтерв’ю Юн закликав Китай, найближчого союзника Північної Кореї, виконати свої обов’язки як постійного члена Ради Безпеки ООН. За його словами, якщо цього не зробити, це призведе до припливу військового майна в регіон.

"Безсумнівно те, що Китай має можливість впливати на Північну Корею, і Китай несе відповідальність за участь у цьому процесі", — сказав Юн та додав, що Пекін повинен вирішити, чи буде він впливати на мир і стабільність.

Дії Північної Кореї призвели до збільшення витрат на оборону в країнах регіону, включаючи Японію, і більшого розгортання військових літаків і кораблів США, зазначив Юн.

За його словами, в інтересах Китаю докласти «максимальних зусиль», щоб спонукати Північну Корею до денуклеаризації.

Відповідаючи на запитання, що зробить Південна Корея та її союзники, США та Японія, якщо Північна Корея проведе нове ядерне випробування, Юн сказав, що відповідь «буде чимось, чого раніше не бачили», але відмовився уточнити, до чого це призведе.

"З боку Північної Кореї було б вкрай нерозумно провести сьоме ядерне випробування", — повідомив Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ