Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Погодився стати єпископом в пам'ять про священномучеників УГКЦ, - владика-номінант Степан Сус

Наймолодший єпископ-номінант у світі розповідає, як відбувається підготовка до хіротонії. Чин Архієрейського найменування відбудеться у суботу, 11 січня 2020 року о 17.00 годині у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

Про це йдеться у повідомленні Радіо Марія.

"Мені виповнилося лише 38 років, в моїй уяві єпископ має мати - 50 років і більше! - Ділиться майбутній ієрарх. - Чи я вкладуся у ті завдання, які на мене покладе Церква? Мені зараз складно сказати! Бо я ще до кінця не знаю цих завдань. З іншого боку, звичайно, я буду сам собою! Я не можу у 38 років стати старшим-поважним, тому що маю саме такий вік! Люди мусять сприймати мене таким, який я є, відносно того віку, який Бог мені подарував! Можливо мій вік додасть мені енергії і жвавості у служінні!

Час на роздуми (після озвучення новини про номінацію.- Авт.) я не брав! Не було часу роздумувати! Відчуваєш відповідальність за Церкву і її майбутнє! Новину про своє єпископство поставив перед обличчя усіх героїв нашої Церкви, мучеників, які віддали своє життя за УГКЦ у різних концтаборах і засланнях! Бо я розумію, що ті завдання, які стоять сьогодні переді мною - набагато менші за ті, що мали вони! Я в пам'ять про них згодився прийняти своє призначення і служити до кінця свого життя!".

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, військовий капелан Степан Сус став наймолодшим католицьким єпископом у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ