Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поліція очікує до 60 тисяч глядачів дебатів на “Олімпійському”

На дебати кандидатів у Президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка очікується до 60 тисяч осіб.

Про це поінформував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Укрінформ.

“Окрім процесу голосування 21 числа, який ми забезпечимо так само надійно, як забезпечили перший тур голосування, ми говоримо про дебати, неординарну подію, яка планується у п'ятницю за участю обох кандидатів у Президенти. МВС кілька днів працює над тим, щоб забезпечити безпечну схему проведення цих дебатів. Ми маємо базові пропозиції і попередні домовленості з кожним зі штабів. Разом з тим, ми очікуємо на ці дебати до 60 тисяч осіб, громадян України, які прийдуть послухати і підтримати своїх кандидатів”, - сказав Аваков.

За його словами, це досить напружена ситуація, яка вимагає великої уваги до безпеки.

“Виходячи з цього і розуміючи, що є різночитання у роботі кожного зі штабів, як проводити ці дебати, ми запросили представників штабів сьогодні на 17:00 прийти до кінцевого рішення, поставивши на чільне місце передусім безпеку цього івенту, і потім - його змістовну компоненту. Ми впевнені, що зможемо прийти до адекватної схеми, коли обидва кандидати зможуть представити свою програму, суспільство отримає якісь відповіді, а ми отримаємо безпечний, спокійний івент”, - наголосив міністр.

Охорону громадського порядку під час проведення дебатів кандидатів у Президенти України на НСК “Олімпійський” забезпечуватимуть 10 тисяч правоохоронців.

Щодо різночитань, Аваков зазначив, що “ми бачимо певні різночитання, у деяких нюансах, які можуть вплинути на безпеку, і на 17:00 ми запросили обидва штаби сюди, у МВС; ми знайдемо спільну точку, виходячи з того, що міністерство виступить третейським арбітром з точки зору гарантування безпеки”.

Також, відповідаючи на запитання, Аваков зазначив, що фан-зона буде використана у повному обсязі, “ми продумаємо, як зробити так, щоб безпечно розмістити потоки людей, щоб були рамки... огляд речей, тощо”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ