Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поліція проситиме ГПУ зняти недоторканність з Парасюка

Поліція Донеччини звертається до Генпрокурора із пропозицією зняти недоторканність та притягнути до відповідальності нардепа Володимира Парасюка через погрози співробітникам поліції та членам їхніх сімей.Про це заступник голови Нацполіції-начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін повідомив під час оперативної наради в Краматорському відділі поліції.

Аброськін порушив питання реагування на дії громадян, які виходять за рамки норм закону.

Він назвав неприпустимою поведінку щодо співробітників поліції нардепа Парасюка, який висловлював образи на їхню адресу, принижував і погрожував фізичною розправою їм та їхнім сім'ям.

У разі нападу, погроз співробітникам поліції, які виконують свій службовий обов’язок, відповідно до Закону України "Про Національну поліцію", правоохоронці мають право застосовувати необхідні заходи з використанням спецзасобів та зброї.

"Такі факти неприпустимі. Ми будемо звертатися до Генпрокурора щодо зняття недоторканості та притягнення до відповідальності народного депутата Володимира Парасюка. Ми не дозволимо принижувати поліцейських, а також погрожувати їм та їхнім рідним. На кожен такий випадок буде адекватна та законна реакція поліції", - підкреслив Аброськін.

Він також зазначив Наразі поліція спільно з СБУ та Нацгвардією продовжує відпрацювання  у Бахмуті, Торецьку, Гнутовому, Павлополі та Чермалику. 

Раніше Парасюк заявив, що готовий до зняття недоторканності з нього.

Як повідомлялося, 14 березня біля Слов'янська правоохоронці зупинили людей, які планували приєднатися до блокади з ОДРЛО на Донбасі. З ними був Парасюк. Його помічниця заявила у коментарі "Українській правді", що поліція застосувала до нардепа сльозогінний газ і пошкодила руку.

У прес-службі Донецької обласної поліції заявили, що це як раз Парасюк бив правоохоронців і намагався вирвати у них з рук зброю.

Заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін заявляв, що у результаті конфлікту 7 співробітників поліції Донеччини отримали травми різного ступеню важкості та потрапили у лікарню.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ