Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політичні лідери повинні декларувати речі, які базуються на експертному знанні, - Маркіян Мальський

У Львові розпочав роботу І Міжнародний експертний форум:
У Львові розпочав роботу І Міжнародний експертний форум: "Україна-Європа: між політичними деклараціями та експертними оцінками"
У Львові розпочав роботу І Міжнародний експертний форум:
У Львові розпочав роботу І Міжнародний експертний форум: "Україна-Європа: між політичними деклараціями та експертними оцінками"
1/2
Сьогодні, 13 вересня, на факультеті міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка свою роботу розпочав І Міжнародний експертний форум: "Україна-Європа: між політичними деклараціями та експертними оцінками". Декан факультету міжнародних відносин та член організаційного комітету заходу Маркіян Мальський у коментарі Гал-інфо розповів про підсумки першої частини форуму.

"Кожен зі спікерів говорив про те, що у світі, який дуже динамічно змінюється, який є гібридним, який має нові виклики, думка фахівців є дуже важлива. Тому що сьогодні світ політично бурхливий. Ми маємо велику кількість лідерів, партій, що представляють різні інтереси, які часто використовують популізм, щоб завойовувати прихильність виборців. Цим вони вносять безлад та сум’яття в міжнародні відносини та стан регіональної європейської безпеки", - зазначив Маркіян Мальський.  

[[325887]]

Однією з цілей форуму "Україна-Європа: між політичними деклараціями та експертними оцінками", за словами Маркіяна Мальського, є створення сітки аналітичних центрів в країнах Центрально-Східної Європи.

"Сьогодні ми говорили, наскільки важливим є те, щоб політичні лідери та керівники держав у своїх політичних деклараціях базувались на фундаментальному експертному знанні. Опирались на те, що наука відображає правдиві речі в суспільстві. Однією з цілей є те, щоб ми запропонували ідею створення сітки аналітичних центрів в країнах Центрально-Східної Європи, де б вчені, через комунікації та свої оцінки подій, сприяли зближенню народів, згладжували протиріччя, або пропонували ефективні засоби до вирішення проблем", - додав Маркіян Мальський.  

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, такий форум у Львові відбувається вперше, але організатори мають намір зробити його щорічним. На заході обговорюють питання безпекової політики, зовнішньополітичні рішення, міжнародні відносини та міжнародну безпеку.

На форумі буде діяти кілька панельних дискусій:

  • Політична експертиза у сучасних міжнародних відносинах: від теорії до практики – методологія та методика експертного аналізу; 
  • Національні механізми формування та використання експертних оцінок у прийнятті зовнішньополітичних рішень; 
  • Експертні системи у формуванні регіональної безпекової політики.

Додамо, що форум триватиме упродовж дня. Серед запрошених гостей буде: екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, професор Варшавського університету Богдан Гуральчик, Надзвичайний і повноважний посол Растіслав Качер та аналітик Інституту міжнародних відносин та торгівлі Угорщини Сандор Аккерман.

Також в обговоренні візьме участь професорсько-викладацький склад факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка.

Детальніше з програмою форуму можна ознайомитися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ