Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Політичний сезон буде скандальним та передвиборчим, - політолог

Політичний сезон 2013 – 2014 років і на загальноукраїнському, і на місцевому рівні визначатиметься підготовкою до президентських та місцевих виборів. Про це сьогодні, 3 вересня, в коментарі Гал-інфо розповіла політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

За її словами, щодо підготовки до президентських виборів, то місцеві політики займуть позицію вичікування,  адже багато буде залежатиме від переговорів щодо потенційних кандидатів та роботи штабів.

«Однак серед лідерів політичних партій та менеджерів політичних кампаній вже розпочинається змагання за можливість очолити передвиборчі штаби кандидатів на президенти. Демонструвати свою готовність та професійність вони можуть в різний спосіб, в тому числі через створення цікавих подій та інформаційних приводів, не виключені скандали.

Особливо цікавою є ситуація в партії «УДАР», лідер якої вже зголосився до участі в президентських перегонах. Як відомо, менеджером цієї партії на Львівщині є Петро Адамик, однак разом з нардепом Ярославом Дубневичом, туди зайшов ще один відомий менеджер Олександр Ганущин», - розповіла Дащаківська.

Конкурентним, за словами політолога, є й середовище об’єднаної «Батьківщини», де  також відбуваються серйозні процеси, що передбачають фактично переформатування всіх партійних осередків політичної партії «Батьківщина» та «Фронт Змін».

«Незважаючи на великий запит такого об’єднання по партійній вертикалі, процеси проходять досить складні, адже передбачають розподіл амбіцій не лише на обласному, але й на районних та міських рівнях.  З огляду на вибори Президента, ці процеси намагатимуться не виносити на публіку, а лише говоритимуть про успіх даних процесів», - переконана Дащаківська.

Політолог переконана, що ВО «Свобода», з огляду на жорстку дисципліну в партії, готова брати участь в президентських перегонах.

«Ми будемо спостерігати роботу по розбудові організаційної спроможності партії у всіх областях України та велику кількість ідеологічної риторики», - зазначила Оксана Дащаківська.

Вона також додала, що в Партії регіонів та в її середовищі наразі визначаються зі стратегію до президентських виборів.

«Думаю, саме з їхньої подачі ми все частіше говоритимемо про можливості проведення референдуму, обговорюватимемо зміни до Закону про вибори, про зовнішньополітичний курс України. Окрім того, з’являтимуться і нові приводи», - зазначила Дащаківська.

За словами політолога, цікавою буде ситуація на львівському рівні, особливо з огляду на місцеві вибори та вибори міського голови Львова.

«Якщо до президентських виборів менеджери будуть вичікувати, то тут вже розпочалася робота. Думаю, що сезон буде моніторинговий – побачимо багато проектів, які будуть давати оцінку роботі нинішніх міських голів та теперішніх рад. Будуть вивчати виборця, тому виборцю треба бути особливо вимогливим. Власне, нині саме той час, коли треба озвучувати свої вимоги. Дуже сподіваюся, що вони, ці вимоги, будуть більш чітко артикульовані. Думаю, що особливо напруженою буде ситуація у Львові, Трускавці, Дрогобичі, Червонограді – де високі вимоги до чинних міських голів», - зазначила Оксана Дащаківська.

Фото - ZAXID.NET

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ