Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

30 "слуг народу" потрапили в гучні скандали в 2021 році - КВУ

Упродовж 2021 року 30 народних депутатів фракції “Слуга народу” опинилися фігурантами гучних скандалів.

Про це повідомили у КВУ.

Зазначається, що деякі народні депутати потрапляли в скандальні історії кілька разів за рік. До прикладу, у квітні під час локдауну заступник голови фракції Микола Тищенко організував в одному з київських готелів вечірку з нагоди дня народження дружини, у червні — побився у Верховній Раді із народним депутатом Іллею Кивою, а в жовтні — відзначився заявою щодо вартості продуктів харчування.

Потрапили в скандали через власні висловлювання також голова фракції Давид Арахамія та голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова.

Так, Арахамія відзначився одіозними висловлюваннями на тему офшорів, заявивши, що не бачить в їх існуванні нічого поганого, а також додав, що раніше теж мав багато офшорів, а зараз офшорні компанії є в його дружини.

Третьякова ж потрапила в скандал через грубе висловлювання щодо смерті народного депутата Антона Полякова, заявивши про те, що “це мінус один ворог”.

Нещодавно обраного до ВР депутата Василя Вірастюка звинуватили в сексизмі через коментар про “вареник із бринзою” щодо фото з дівчиною, оприлюдненого в мережі Facebook.

Народний депутат Микита Потураєв з трибуни Верховної Ради спровокував бійку через заяву про розстріл фракції ОПЗЖ, народна депутатка Анна Колісник під час виступу головнокомандувача ЗСУ в листуванні в месенджері написала, що “треба валити з цієї країни”, народна депутатка Юлія Грішина, голова підкомітету з питань вищої освіти, назвала Верховну Раду “Верховним Советом” у пості у Telegram-каналі, колишній "слуга народу" Артем Дмитрук на своїй сторінці у Facebook назвав “педофілом” і наркоманом Олександра Ройтбурда, вказують у КВУ.

Низка депутатів “Слуги народу” потрапили в скандали через негідну поведінку та спроби використання власного статусу в особистих цілях. Так, народний депутат Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили його авто, назвавши їх “дебілами”, вказує КВУ. Фігурантами скандалу із порушенням ПДР також став народний депутат Юрій Камельчук, який вступив в перепалку із блогером проекту “ЗупиниЛося”, який зафіксував як дружина нардепа неправильно припаркувала авто під ВР. У липні в ДТП потрапив народний депутат Олександр Юрченко, який, за словами свідків, намагався втекти з місця аварії, а потім напав на водія пошкодженого авто.

У корупційний скандал потрапив голова комітету з питань організації державної влади народний депутат Андрій Клочко, 70-ти річна мати якого за останні два роки придбала майна на 14,5 млн грн. Народний депутат Олексій Ковальов, який придбав “4 канал”, відповідно до декларації не має власного житла, а також вказав купівлю каналу як подарунок від батьків, зазначають у КВУ.

Депутати-мільйонери зі “Слуги народу” Олег Воронько (задекларував 129 млн грн), Остап Шипайло (22 млн), Степан Чернявський (11 млн), Павло Павліш (10 млн) у 2021 році отримували кошти з Державного бюджету України для оренди житла в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ