Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польська молодь свій візит в Яворів розпочала із молебню за мир в усьому світі

У місто Яворів Львівської області прибула делегація школярів разом із їхніми наставниками із ґміни Кольбуди, що належить до Ґданського повіту Поморського воєводства.
Фото Гал-інфо.

Найперше юні поляки помолилися в костелі святих апостолів Петра і Павла за мир в усьому світі та вклонилися пам’ятникові Івану Павлу ІІ, встановленому на подвір’ї храму.

Як передає сьогодні, 28 жовтня, з місця події власкор Гал-інфо польську делегацію біля костелу святих апостолів Петра і Павла м. Яворова зустріли ксьондз Марек та заступник міського голови, лідер молодіжного руху на Яворівщині Ігор Грабовський.

Ксьондз Марек розповів повідали юним гостям із Республіки Польща історію костелу. Адже, з його слів, вперше тут розпочалися Богослужіння ще 376 років тому. Храм було зведено коштом Пилипа Риковського. З цих – майже 4 століть – випали роки тоталітарного режиму, який використовував історичну споруду костелу, як склад. Однак кожних Різдва та Великодня, опівночі, люди потай ходили під храм молитися.

«Із настанням Незалежності України костел святих апостолів Петра і Папвла в Яворові була передано римо-католицькій громаді та реставровано», – наголосив ксьондз.

У коментарі власкорові Гал-інфо заступник міського голови Яворова Ігор Грабовський пояснив, що такий молодіжний обмін став можливим завдяки підписанню Міжнародної угоди про співпрацю між містом Яворовом та ґміною Кольбуди, ідейними натхненниками якого стали колишній міський голова Павло Бакунець та ексстароста ґміни Кольбуди Лєшик Ґромбаля.

«У рамках цієї Міжнародної угоди юні яворівчани вже не раз оздоровлювалися на тренувальній базі, що поблизу Балтійського моря, у ґміні Кольбуди (Республіка Польща). Такі табори польська ґміна – партнер Яворова організовує для дітей з чотирьох країн: Німеччини, Литви, Польщі та України. Яворівська молодь уже має не перший рік ідеальні умови для відпочинку в польському Помор’ї і проводить літні вакації завдяки гарній співпраці між – Яворовом та Кольбудами», – зазначив Ігор Грабовський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ