Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Помічник Варфоломія заявив, що "у потрібний час" Україна отримає Томос

Єпископ Макаріос Христопольський наголосив, що найскладнішим було ухвалення рішення про автокефалію України.

Помічник Вселенського патріарха Варфоломія, єпископ Макаріос Христопольський повідомив, що процес надання Томосу не буде складним, Україні отримає його "у потрібний час". Про це повідомляє "Урядовий кур'єр".

"Рішення про автокефалію України прийнято. Це було найскладнішим. Томос – другий крок, і це не так важко. Томос – це завершення даного рішення, іншими словами – "засвідчення". У потрібний час і Томос буде надано. Патріарх Варфоломій веде справу і зробить все в свій час", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 21 жовтня Вселенський патріарх Варфоломій повідомив, що не збирається відступати в питанні щодо надання автокефалії українській церкві, незважаючи на тиск з боку РФ. Водночас Варфоломій зазначив, що прекрасно знає про "добре оплачувані статті" і про "чорну пропаганду" з боку Росії, спрямовану проти Вселенського патріархату.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України. Також Синод Вселенського патріархату зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія, а також – визнав незаконною анексію Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 році.

Патріарх Філарет повідомив, що найближчим часом скличе Об'єднавчий Собор, за результатами якого Вселенський Патріарх прийме рішення про надання Томосу про автокефалію.

Додамо, що 17 квітня Порошенко повідомив, що написав офіційне звернення до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала за основу та в цілому проект постанови "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні". За відповідні рішення проголосували 268 депутатів.

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ