Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 190 осіб на Львівщині навчатимуться за рахунок ваучера

Упродовж чотирьох місяців цього року на Львівщині 191 особа отримала ваучер на навчання. Про це повідомили у Відділі організаційно-інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Найбільшу активність щодо підвищення рівня конкурентоспроможності на ринку праці проявили мешканці Львівської (49 осіб), Стрийської (36) та Дрогобицької (27) територіальних громад.

В основному отримувачі ваучерів виявили бажання поглибити знання за такими спеціальностями як «медсестринство» (41 особа), «соціальна робота» (35 осіб), «психологія» (26 осіб), «соціальне забезпечення» (12 осіб) та ін.

А охочі пройти перепідготовку обрали професії верстатника деревообробних верстатів (17 осіб), водія навантажувача (15), тракториста-машиніста сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва (7), водія автотранспортних засобів (4 особи).

Нагадаємо, що вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (з січня ц. р. – 26840,00 грн). Його може отримати той, хто не зареєстрований в службі зайнятості як безробітний і належить до:

  • осіб віком понад 45 років, страховий стаж котрих становить не менше 15 років;
  • осіб, звільнених з військової служби (окрім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби;
  • осіб, звільнених з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях;
  • внутрішньо переміщених осіб працездатного віку;
  • осіб, що позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;
  • осіб з інвалідністю;
  • осіб, котрі у період дії воєнного стану в Україні під час служби, трудової та іншої діяльності, проживання на відповідній території отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання. 

Більш детально про програму – https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ