Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поради щодо правильного вибору корму для собак

Якщо ви вирішили завести чотирилапого друга, маєте розуміти, що собака, незалежно від породи, потребує уваги та піклування.

Зокрема, це стосується і формування правильного раціону харчування тварини.

Першим ділом ви захочете купити корм для собак – це правильне рішення, однак не варто поспішати і обирати перше-ліпше. Підійдіть до цього завдання уважно, ретельно зваживши всі «за» і «проти».

А щоб полегшити вам усю справу, тримайте кілька слушних порад, які обов’язково стануть у нагоді.

Врахуйте вік собаки

Не думайте, що можна використовувати якийсь універсальний собачий корм. Важливо врахувати вік тварини, а вже затим обирати підхоже рішення.

Зараз можна запросто придбати корм, враховуючи стадію життя чотирилапого. До прикладу, є варіанти для цуценят і юніорів, дорослих та літніх. Рекомендовано обирати саме такий корм, що відповідає віку собаки, позаяк цуценята, приміром, потребують харчі з високим вмістом білка та калорій, щоб підтримувати ріст і розвиток, а старші собаки – меш калорійний корм, але з додатковими добавками задля підтримки здоров'я суглобів та імунної системи.

Розмір собаки

Собачий корм розрізняють і за розміром тварини, відповідно, потрібно обирати саме той варіант, що відповідає цьому параметру. Бо корм для собак різних розмірів відрізняється калорійністю та складниками.

А тому, якщо у вас маленький собака, обирати слід корм саме для таких порід, якщо середніх розмірів чи великих – беріть відповідний варіант.

Активність

Орієнтуватися слід наступним чином:

  • Активні собаки, які полюбляють багато бігати, гратися тощо, потребують корм з підвищеним вмістом білка та жиру.
  • Собакам з малорухливим способом життя краще купувати менш калорійний корм, щоб уникнути ожиріння тварини.

Стан здоров’я

Якщо у ваш улюбленець страждає на алергію чи має проблеми з травленням, віддавайте перевагу спеціалізований кормам, які не містять потенційних алергенів чи складників, які можуть вплинути на роботи системи травлення.

А от, до прикладу, для собак з проблемами нирок або печінки існують дієтичні корми, розроблені спеціально з урахуванням особливостей недуга, що дозволяють підтримувати здоров’я тварини в належному стані.

Складники

Перед покупкою корма, уважно прочитайте склад продукту.

Найкращий вибір – корм  високоякісними білками, йдеться про м'ясо рибу. Не варто нехтувати і злаками, вони дуже корисні для тварини.

В той же час уникайте кормів з великою кількістю штучних добавок, барвників і підсилювачів смаку. Користі вони ніякої не несуть, можуть навіть нашкодити.

Зверніть увагу: після вибору корму варто поступово вводити його в раціон собаки протягом 7-10 днів. Уважно спостерігайте за реакцією чотирилапого, упевніться, що в нього не виникають проблеми з травленням і не появляється алергічна реакція тощо.

Якщо у вас виникли певні сумніви щодо правильності вибору собачого корму, завжди можна проконсультуватися з ветеринаром чи іншим профільним фахівцем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ