Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко - про інавгурацію Зеленського: М’яч на боці парламенту

Президент Петро Порошенко запевнив, що зацікавлений у якнайшвидшому призначенні Верховною Радою дати проведення інавгурації новообраного Глави держави Володимира Зеленського.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні м’яч знаходиться на полі у парламенту. Я зацікавлений у тому, щоб парламент якнайшвидше визначився з датою інавгурації. Із мого боку буде лише підтримка щодо якнайскоршого вступу пана Зеленського на посаду”, - зазначив Порошенко.

Водночас, коментуючи можливі дострокові вибори до парламенту, Президент наголосив, що демократія передбачає, що усе має бути дотримано конституційною і законодавчою процедурою”.

Як повідомляли раніше, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради “Голос України” та Кабміну “Урядовий кур'єр”. Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

До Верховної Ради внесено 5 постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

10 травня Зеленський через Facebook звернувся до народних депутатів з вимогою призначити його інавгурацію на 19 травня. Також він у різкій формі висловив обурення зволіканням з призначенням дати його інавгурації, оскільки, за його словами, Порошенко “ніяк не зупиниться”, “робить активні перестановки у вищому командуванні армії”, вирішує кадрові питання, підписує укази тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ