Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Порошенко доручив Уряду перевірити ціни на імпортні ліки

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів перевірити ефективність скасування додаткової реєстрації для іноземних медичних препаратів, які зареєстровані в країнах Євросоюзу та «Великої сімки», та ціни на них в українських аптеках. Про це повідомила прес-служба Президента.

Глава держави зазначив, що медична система потребує невідкладної реформи, однак у цьому питанні вже зроблені важливі кроки. Зокрема, було ліквідовано реєстрацію медичних препаратів, які вже пройшли цю процедуру в Європейському Союзі, країнах «Великої сімки». «Це рішучий крок, щоб подолати корупцію, в тому числі у фармакології, подолати бюрократію», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що мета такого кроку – щоб ціни на ці ліки в українських аптеках не були вищими, ніж в країнах ЄС та США. «Доручаю Уряду ретельно перевірити ефективність застосування скасування необхідності додаткової реєстрації для найкращих іноземних препаратів, і ціни», - сказав Петро Порошенко на заходах з нагоди Дня медичного працівника. Він наголосив, що урядовці мають надавати пояснення людям у випадку, якщо ціни відрізняють від європейських.

Президент також розповів, що в бюджеті цього року було закладено кошти на реімбурсацію, щоб певні категорії населення забезпечити  безкоштовними ліками. «Зроблено це не лише за рахунок державного бюджету України, а і внаслідок ефективної взаємодії з нашими іноземними партнерами – для цього були залучені іноземні кошти», - зазначив Петро Порошенко.

Президент додав, що цих кроків недостатньо і влада буде рішуче продовжувати медичну реформу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ