Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко: На Корбані ніхто зупинятися не буде

Президент Петро Порошенко, коментуючи затримання лідера партії УКРОП Геннадія Корбана, заявив, що на ньому "ніхто зупинятися не буде". Про це президент заявив у інтерв’ю українським каналам.

Екс-губернатор Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що його колишній заступник Геннадій Корбан не вчиняв жодних кримінальних злочинів.

Геннадію Корбану, якого затримали 30 жовтня, оголосили підозру у створенні злочинної організації - це 255 стаття КК України.

Також слідчі заявили, що Корбан є підозрюваним ще за такими статтями - 191 (привласнення коштів в особливо великих розмірах), ч.3 ст. 27 (співучасть) та ст. 349 (викрадення людей), ч.2 ст. 289 (викрадення автомобільного транспорту).

Нові прізвища

"У нас немає імунітету від протягування до відповідальності за корупційні злочини ні в кого. Ні від команди нової влади…, ні від старої влади", - розповів про справу Корбана президент.

За його словами, найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності.

При цьому розслідування має відбуватися прозоро, заявив Петро Порошенко.

"Чиста політика"

Бізнесмен Ігор Коломойський наголошує на тому, що Корбан не винен у кримінальних злочинах.

"Зрозуміло, жодних кримінальних злочинів за Корбаном немає, всі звинувачення надумані. Ми не байдужі до його долі і боротимемося в юридичній площині за те, щоб довести це", - заявив пан Коломойський виданнюLb.ua

На його думку, справа Корбана - "це чиста політика" і пов'язана вона з результатами, які партія УКРОП отримала на місцевих виборах.

Відповідаючи на запитання про те, чи можна розглядати пана Корбана, як заручника влади у боротьбі з ним, пан Коломойський зазначив: "Мені ніхто не висував жодних вимог, я не відчуваю тиску, тим більше шантажу. Я нормально спілкуюся з АП, ніяких претензій мені не озвучували".

В Генпрокуратурі кажуть, що вимагатимуть в суді арешту пана Корбана. Під час спільного брифінгу слідчі СБУ та Генпрокуратури показали вилучені при затриманні пана Корбана гроші, зброю і печатки.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ