Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Порошенко: не можна змінювати Конституцію під конкретних осіб

Президент Петро Порошенко наголошує, що зміни до Конституції не повинні ухвалюватися "під конкретних осіб". Про це він заявив у четвер під час виступу з нагоди Дня Конституції в Києві, - повідомляє "Українська правда".

"Не можна політичну систему, форму правління, державний устрій змінювати на догоду поточній кон’юнктурі. Не можна змінювати Конституцію під конкретних осіб", - сказав Порошенко.

Він висловив думку, що політична еліта України "достатньо не шанобливо ставиться і не дуже обережно поводиться з Конституцією, що й стало однією з причин тих криз та випробувань, які випали на долю нашої держави".

"Докорінні зміни до Конституції мають визріти, щоб не виглядати скоростиглими та кон’юнктурними. І ще головне – перед ними має бути відкрита дорога на триста голосів у Раді", - сказав також президент.

Крім того, він наголосив, що після років суворих випробувань Україна повертається на шлях розвитку та прогресу.

"Я твердо переконаний, що ми здатні об’єднатися, як країна об’єдналася в 2014 році, захищаючи свій суверенітет, захищаючи територіальну цілісність", - сказав Порошенко.

"І хочу нагадати окремим політиканам – в країні йде війна… Питання відновлення суверенітету, питання повернення Криму і окупованого Донбасу стоїть першим пріоритетом перед державою, так само, як і встановлення миру. І п’ята колона, яка підриває єдність, і допомагаючі їй зовнішні сили мають ще більше консолідувати українське суспільство", - вважає він.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ