Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко обурений скасуванням другого туру виборів у Павлограді

Президент Петро Порошенко обурений рішенням ЦВК про скасування другого туру виборів у Павлограді. Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

"Обурений ситуацією, що склалася довкола виборів у Павлограді! Вважаю, що виборці, а не чиновники мають визначати переможця перегонів", - наголосив президент.

"Повністю підтримую позицію Комітету виборців України щодо неприпустимості підміни поняття "виборча система" та "повторне голосування", – також зазначив Порошенко.

"Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право мешканців Павлограда", - додав президент.

Раніше у БПП заявили, що мають намір оскаржити рішення ЦВК про скасування другого туру виборів через нібито зменшення кількості виборців.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заявив, що МВС кваліфікує скасування другого туру у Павлограді як порушення закону про місцеві вибори, відомості про це занесені до Єдиного реєстру досудових рішень, проводиться перевірка.

Як відомо, напередодні ЦВК скасувала проведення другого туру виборів мера у Павлограді, пославшись на те, що нібито після першого туру за уточненими списками кількість виборців менша за 90 тисяч осіб.

За законом про місцеві вибори, в два тури проводяться вибори у місті, де кількість виборців перевищує 90 тисяч.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, у Павлограді понад 90 тисяч виборців.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ