Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко підписав "закон Савченко"

Президент Петро Порошенко підписав так званий "закон Савченко", який передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. Про це свідчить інформація на офіційному сайті парламенту щодо законопроекту№3413, співавтором якого є Надія Савченко.

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада ухвалила законопроект, згідно з яким 1 день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку буде рахуватися як 2 дні ув’язнення.

У пояснювальній записці зазначалося, що ухвалення закону обґрунтоване необхідністю забезпечення соціальної справедливості, практичної реалізації принципу презумпції невинуватості, припинення негативної практики тривалого утримання в слідчих ізоляторах осіб на стадії досудового розслідування кримінальних проваджень.

А також необхідністю розвантаження вітчизняних слідчих ізоляторів, що водночас покращить умови перебування там тих осіб, які не будуть звільнені після прийняття законопроекту.

Як відомо, сучасні умови перебування затриманих осіб в СІЗО є неналежними. Зокрема, камери, в яких утримують людей, часто переповнені та не відповідають мінімальним санітарним вимогам.

Це перший законопроект, внесений, зокрема, депутатом "Батьківщини" Надією Савченко, яку російська влада незаконно утримає в СІЗО в РФ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ