Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко пояснив, чому його не арештують

Народний депутат, експрезидент Петро Порошенко заявив, що 17 січня прибуде в Україну, і висловив переконання, що підстав для його арешту немає.

Про це він сказав на брифінгу 16 січня у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

“Чи боюся я того, що мене заарештують? То кажу вам, що ні. Не тому, що я такий упевнений у собі, а тому, що не бачу підстав для арешту”, - сказав Порошенко.

На уточнювальне запитання про те, чи піде він завтра до Печерського районного суду Києва, політик відповів: “Так, безперечно”.

Він додав: “Я повідомив судді про те, що 17-го я повертаюсь”.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва призначив засідання із обрання запобіжного заходу народному депутату, експрезиденту Петру Порошенку на 17 січня, на 11:00.

Раніше Порошенко заявляв, що повернеться в Україну із закордонної поїздки 17 січня.

Представники “ЄС” запевнили, що Всеукраїнська громадянська акція на підтримку європейських цінностей, демократії та свободи слова, яка запланована на 17 січня біля Міжнародного аеропорту "Київ" у Жулянах, куди має прибути Порошенко, відбудеться без сутичок чи будь-яких дій, які б були на шкоду Україні.

20 грудня виконувач обов’язків Генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ