Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Порошенко прокоментував підвищення ціни на газ для населення

Президент України Петро Порошенко назвав рішення Уряду щодо встановлення нової єдиної для всіх споживачів ринкової ціни на газ «потужним антикорупційним кроком». Про це він заявив під час зустрічі з лідерами українського бізнесу та міжнародних компаній, які працюють в Україні.

«Всім відомо, що робилося на різниці цін – відбувалися махінації, щоб завищити обсяг споживання. Це – для населення, а це – для теплокомуненерго. На цьому наживалися ділки і прикривалося це все політиками», - наголосив Глава держави.

За словами Президента, важливим є прийняття чесного по відношенню і до людей, і до бізнесу рішення по тарифах, оскільки воно формує «правильний підхід до енергозбереження та диверсифікації енергопостачання, до питань енергобезпеки та боротьби з корупцією в нафто-газовому секторі».

Водночас Глава держави наголосив на необхідності підтримки незахищених верств населення. 

Як повідомлялося, в середу Кабмін затвердив рішення, згідно з яким єдина роздрібна ціна для побутових споживачів і виробників теплової енергії з 1 травня 2016 року становитиме 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ). При цьому ціна газу як товару (без урахування тарифів на транспортування і ПДВ) складе 4,942 тис. грн за 1 тис. куб. м, що відповідає ціні імпортованого країною газу. У представництві Євросоюзу в Києві назвали важливим і необхідним рішення уряду України щодо підвищення ціни на газ для населення. 

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ