Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко хоче помирити Шокіна та Сакварелідзе

Президент Петро Порошенко підписав затверджений Верховною Радою Закон про зміни до Закону «Про прокуратуру». Підпис під документом Глава держави поставив у присутності Генерального прокурора Віктора Шокіна та його Першого заступника Давида Сакварелідзе. Повідомила прес-служба Президента України.

Президент зазначив: «Нашою спільною роботою розпочинається реформування радянської системи Прокуратури».

Глава держави подякував за величезну роботу, проведену по підготовці цього Закону, а також висловив подяку народним депутатам, які підтримали його.

«Прошу негайно розпочати впровадження цього Закону, який дасть можливість сотням працівників ззовні стати прокурорськими працівниками через процедуру відкритого конкурсу и створити соціальні ліфти, які дадуть можливість діючим працівникам прокуратури через конкурсні комісії зайняти місце у прокурорському керівництві», – сказав Президент.

Президент наголосив, що його позиція, як Глави держави, повністю співпадає із позицією Генерального прокурора Віктора Шокіна та Першого заступника Генерального прокурора Давида Сакварелідзе щодо нульової толерантності до корупції. «Боротьба із корупцією на сьогоднішній день є першим пріоритетом нашої діяльності, причому як всередині Прокуратури, так і в цілому в країні. Перші результати, які сьогодні є і які є дуже обнадійливими, дадуть нам можливість і в подальшому працювати над очищенням влади», – заявив Президент.

Президент Порошенко заявив про повну підтримку Віктора Шокіна та Давида Сакварелідзе. «Головне, що ви обидва маєте тверду підтримку Президента і тверду підтримку суспільства. Оновлена прокуратура – те, що суспільство хоче бачити», – сказав Глава держави. Говорячи про резонансну справу щодо затримання високопосадовців Прокуратури, Президент заявив: «Ця справа буде доведена до кінця. Це – принципова позиція Генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди», – заявив Президент.

Генеральний прокурор Віктор Шоків заявив: «Цей Закон є першим правовим актом, який дозволить створити дійсно нову Прокуратуру». «Буде нова хвиля боротьби з корупцією у прокуратурі, бо очищенні прокуратури – вимога сьогодення», – наголосив він.

«Я, як Генеральний прокурор України, буду все робити для повного очищення прокуратури. Впевнений, що ми разом з Давидом та його підрозділом доведемо це до завершення», – заявив Віктор Шокін.

Давид Сакварелідзе висловив подяку Президентові за підтримку нової концепції реформ Прокуратури України. За його словами, вже завтра розпочнеться реорганізація. «Реформу неможливо зупинити, вона отримала підтримку Президента, громадськості, Віктора Миколайовича, і ми робитимемо все можливе, щоб система рухалась уперед, очищувалась», – сказав він.

Давид Сакварелідзе відзначив, що позитивним рішенням стало створення спеціального управління з розслідування злочинів, вчинених прокурорами. «Вже є перші результати. Вже наші працівники повірили, що це можливо. Недоторканих немає», – заявив він.

Нагадаємо, сьогодні 14 липня, Українська правда написала:

"Прокуратура Києва вирішила активізувати розслідування кримінальних справ проти суддів Печерського райсуду столиці, після того як цей суд легалізував обшук у чиновників ГПУ та прокуратури Київської області. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко.

Він нагадав, що слідчі провели обшук у заступника керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця без рішення суду.

Пізніше Печерський суд легалізував ці обшуки, оскільки Кримінально-процесуальний кодекс передбачає такі дії в екстрених випадках.

За словами Лещенка, заступники генпрокурора Юрій Столярчук і Володимир Гузир прийняли це рішення суду як особистий виклик.

"Після цього в. о. прокурора Києва (Олег) Велендюк телефонував голові Печерського суду (Руслану) Козлову і попереджав, що після того, що сталося, надійшла команда активізувати розслідування кримінальних справ щодо суддів Печерського суду", – пише Лещенко.

Як відомо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов під заставу.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію".

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ