Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко в кабіні машиніста відкрив Бескидський тунель

Сьогодні, 24 травня, на перегоні Бескид–Скотарське регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за участі Президента України Петра Порошенка урочисто відкрили новий двоколійний Бескидський тунель, повідомив кореспондент Гал-інфо.
24 травня, на перегоні Бескид–Скотарське регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за участі Президента України Петра Порошенка урочисто відкрили новий двоколійний Бескидський тунель.

Спершу Президент відкрив пам’ятну дошку з нагоди відкриття руху двоколійного залізничного тунелю, а також встановив фігуру святої Варвари, покровительки гірників та залізничників.

Перший офіційний перетин Бескидського тунелю здійснив потяг з офіційною делегацією. Петро Порошенко в цей час перебував в кабіні машиніста. Потяг перервав стрічку. 

Нагадаємо, що роботи з реконструкції тунелю розпочали ще у 2012 році. Вартість цього масштабного проекту становить 102,6 млн євро. Проект реалізувався на кредитні кошти ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.

Пропускна спроможність старого тунелю становила 47  потягів за добу. Новий тунель передбачає пропускну спроможність до 100 потягів за добу.

Історичний тунель запрацював ще у 1886 році, за часів Австро-Угорської імперії. Він не постраждав під час Першої світової війни, але під час Другої світової війни був підірваний у кількох місцях.

Тунель відбудували у 1946 році. Через поганий стан та вік тунель потрібно було модернізувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ