Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чи боїться Петро Порошенко Надії Савченко?

"Нині триває активне обговорення подій, що відбуваються навколо помилування Путіним Надії Савченко, її приїзду в Україну і присвоєння їй звання Герой України. Зупинимося на офіційній церемонії нагородження Надії Савченко, яку провів Петро Порошенко. Дуже важливо те, як поводилися Порошенко і Савченко під час виголошення промови перед врученням нагороди". Про це написав голова Української Національної Консервативної партії Олег Соскін.

Люди, що займаються психологією і близькими до неї науками, які знають мову жестів, мабуть, звернули увагу, що під час усієї промови Порошенко тримав свої руки схрещеними на своїх геніталіях. Цей жест був настільки яскраво вираженим, і всі спроби Порошенка свідомо його перервати закінчувалися невдачею.

screenshot

У всіх теоріях, що описують жести і мову тіла,  йдеться про те, що  коли  біля чоловіка стоїть жінка, яку він нагороджує, до якої він повинен відноситься відкрито і доброзичливо, а він навпаки закриває схрещеними руками свої геніталії означає, що він знаходиться в стані тваринного страху перед цією жінкою.

До слова, цей страх настільки глибокий і всеосяжний, що він постійно відчуває загрозу з боку цієї жіночої персони.

Це ще більш показово на тлі того, як поводилася Савченко під час виголошення промови Порошенка. Всі її жести і рухи тіла показували огиду до Порошенка, неприйняття  її Порошенка, відрази до нього як до чоловіка. 

Вона насилу переносила його поведінку, голос, риторику, тілесне перебування. Видно було, що він їй неприємний на рівні феромонів.

Ця церемонія залишає тяжке враження. Ми бачимо, що між Савченко і Порошенком відкритий конфлікт і неприйняття один одного. З боку Савченко існує рівень базальтової ненависті і презирства.

Зовсім по-іншому поводилася Савченко з побратимами, які перебували поруч. Особливо важливим є її невербальні, підсвідомі рефлекси тіла. Дуже характерно було те, як вона відноситься до одного з цих побратимів, до молодого чоловіка, якого вона почала відкрито ніжно обіймати.

З усіх присутніх Савченко такими знаками уваги винагородила тільки одну людину. Цікаво дізнатися, хто це був, і хто були всі інші побратими, хто їх вибрав.

Висновок можна зробити такий. В недалекому майбутньому нам треба очікувати серйозних подій навколо Савченко, Порошенко, Тимошенко і багатьох інших. Ми можемо точно говорити, що Путін з подачі Медведчука недарма помилував Савченко. Це дуже добре продумана операція. Такі операції зазвичай носять назву «троянський кінь».

Ми будемо бачити цілу низку подій і наслідків, які почнуть розгортатися в Україні і не тільки в Україні після помилування Савченко кремлівським кагебістским диктатором Путіним.

Цитата з книги Аллан Піз. Мова рухів тіла (як читати думки по жестам)

Якщо використовувати повний жест схрещування рук, то оточуючим стає очевидно, що ви відчуваєте почуття страху. Іноді ми замінюємо його частковим, неповним схрещуванням, при якому одна рука розміщується поперек тіла, закріпившись за іншу руку. Так виходить бар'єр. Людина часто використовує бар'єр з рук, перебуваючи в суспільстві незнайомих людей, або при відсутності впевненості в собі.

Іншим поширеним варіантом неповного бар'єра є жест, при якому людина тримає самого себе за руки.

Цей жест зазвичай використовують люди, які стоять перед великою аудиторією при отриманні нагороди або при проголошенні промови. Десмонд Морріс каже, що цей жест дозволяє людині відновлювати почуття емоційної безпеки.

Нагадаємо, вчора, 25 травня, народного депутата Надію Савченко звільнили із російської тюрми.  Літак Президента України Петра Порошенка з Надією Савченко приземлився в аеропорту «Бориспіль».

Українська льотчиця Надія Савченко потрапила в полон бойовиків в Луганській області 17 червня 2014 в районі міста Щастя.

Після численних допитів Савченко незаконно перевезли через кордон з Російською Федерацією з мішком на голові. До 30 червня її тримали у воронезькому готелі "Євро" під охороною озброєних людей в масках.

У РФ над Савченко розпочався суд, її звинувачували у вбивстві російських журналістів, незаконному перетині кордону. При цьому захист Савченко на суді наводив докази невинуватості Савченко. За її свідченнями, одним з її викрадачів був політконсультант, помічник Суркова (радник Путіна), член громадської палати Москви Павло Карпов, який раніше працював в АП Путіна. Той заперечував свою причетність.

22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів. Водночас суд зарахував у термін Савченко перебування під вартою з 30 червня 2014 року. Таким чином, згідно з вироком, вона мала провести 20 років у російській тюрмі.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ